Hoito-ohjeet tuotteille

Villatuotteet

Paras puhdistuskeino villalle on tuuletus. Tahrautuneen villaneuleen voit myös pestä haalella vedellä käsin tai pesukoneessa käsinpesuohjelmalla, mutta muista käyttää villan pesuun soveltuvaa pesuainetta. Huomioi, että indigolla värjätty lanka saattaa päästää hieman väriä ensimmäisissä pesuissa. Kuivaa neule aina tasossa oikeisiin mittoihinsa muotoiltuna. Käytön alussa villa voi tuntua hieman kutittavalta ja karkealta, mutta käyttö pehmentää sen pian.

Nahkatuotteet

Vahaa nahkatuotettasi silloin tällöin. Suosittelemme vahaukseen ainoastaan luontaisia ainesosia, esimerkiksi mehiläisvahaa, sisältäviä tuotteita. Vahaus ehkäisee halkeilemista ja tekee nahasta joustavampaa. Jos nahka pääsee kastumaan, anna sen kuivua rauhassa. Näin nahka pehmenee takaisin alkuperäiseen pehmeyteensä.

Emalituotteet

Emaliset astiat kestävät tarvittaessa konepesun. Huomioithan, että vaikka emali on kestävä ja kova materiaali, altistuessaan kovalle paineelle se saattaa rikkoutua kuin lasi. Pidäthän siis astiastasi hyvää huolta ja vältät sen tiputtamista ja voimakasta kolhimista – näin pidät sen mukana retkilläsi pitkään.


Puukko

Puukon terät on tehty hiiliteräksestä, joka tummenee käytössä eli ”patinoituu” - tämä ei kuitenkaan haittaa käyttöä. Varo jättämästä märkää puukkoa tuppeen säilytykseen, jotta vältyt terän mahdolliselta ruostumiselta. Voit teroittaa terän helposti, esim. hienolla timanttiteroittimella, vetämällä teränsuunnassa hieman jyrkemmässä kulmassa kevyesti. Tuppeen voit pyyhkäistä vaikka kenkärasvaa tarvittaessa.

Tekstiilituotteet

Pesumerkintöjen noudattaminen on tärkeää, koska tuotteen hoito-ohjeet perustuvat testattuihin ominaisuuksiin ja niitä noudattamalla tuotteesi pysyy parhaiten käyttökelpoisena.

  • Noudata pesumerkinnöissä annettua hoito-ohjetta.

  • Lajittele pyykki värin, likaisuuden, vaaditun pesulämpötilan ja -mekaniikan mukaan.

  • Pese tummat ja vaaleat tekstiilit erikseen. Pese valkoiset aina erikseen väljässä vedessä.

  • Pese tuotteesi aina nurinpäin käännettynä. Silloin vältät sen kutistumisen, venymisen, pesuraitojen syntymisen, nyppyyntymisen ja värin kulumisen.

Pure Waste -t-paitojen pesuohjeet

  • Pesulämpötila 40°C
  • Pestään samanväristen kanssa
  • Pestään nurinperin käännettynä