Vastuullisuus

Mitä vastuullisuus meille merkitsee?

Meidän toimintamme tavoite on yksinkertainen. Haluamme rohkaista jokaista ihmistä lähtemään luontoon ja löytämään upeat suomalaiset kansallispuistot. Haluamme mahdollisimman monen voivan hyötyä luonnon monipuolisista vaikutuksista niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin, niin kun me itse olemme tehneet. Haluamme jakaa suomalaisten luonnon ja kansallispuistojen ainutlaatuisen tarinan kanssasi ja samalla olla mukana kehittämässä ja suojelemassa näitä yhteisiä aarteitamme. Siksi perustimme Vuoma Companyn.

Meille vastuullisuuden avaintekijä on avoimuus. Uskomme, että kuluttajan on voitava luottaa siihen miten yritys toimii ja ennen kaikkea viestii toiminnastaan ja tavoitteistaan vastuullisuuden eri osa-alueilla.

Pyrimme aina antamaan myymistämme tuotteista mahdollisimman kattavat tiedot niiden alkuperästä, valmistajasta, valmistusmateriaaleista sekä erilaisista sertifioinneista, joita kumppaneillamme mahdollisesti on. Riittävä tuotetieto ehkäisee myös osaltaan palautuksia ja näin myös turhaa tavaraliikennettä. Olemmekin erityisen iloisia siitä, että ensimmäisen toimintavuotemme aikana emme ole saaneet yhtään palautusta verkkokaupassamme!

Tuotteissamme käytetyt materiaalit valitsemme ympäristönäkökulman huomioiden. Emme halua tehdä kertakäyttötuotteita, vaan suosimme kestäviä materiaaleja, jotka osaltaan takaavat tuotteidemme pitkän käyttöiän ja useimmiten esim. vaatteissa myös niiden korjattavuuden.

Vaatteiden valmistajia arvioimme mm. tuotannon näkökulmasta – onko tuotantoketju eettisesti kestävä ja läpinäkyvä?

Yksi verkkokaupan suurimmista ympäristöä rasittavista tekijöistä on luonnollisesti pakettien kuljetus asiakkaille. Toimintamme alussa kävimme läpi useita vaihtoehtoja ja päädyimme Postiin. Valintaamme vaikuttivat mm. seuraavat tekijät:

  • Kotimaisuus, Posti työllistää suuren joukon suomalaisia. Vuonna 2020 toiseksi eniten.
  • Posti on jo kotimaan postin osalta 100-prosenttisesti hiilineutraali ja he ovat sitoutuneet kunnianhimoiseen ilmastotavoitteeseen: olla täysin nollapäästöinen yritys vuoteen 2030 mennessä.
  • 2021 maailman johtava yritysten vastuullisuutta arvioiva taho, EcoVadis, on sijoittanut Postin korkeimmalle mahdolliselle platinatasolle.
  • Vastuullisuus ei ole vain ympäristöstä välittämistä ja mielestämme Posti viestii vastuullisuusasioista avoimesti ja kattavasti. Esimerkiksi erilaisista käytännön vastuullisuusteoista voi lukea heidän verkkosivuiltaan: https://www.posti.com/vastuullisuus/kaytannon-esimerkit/

Myös tuotteiden pakkaukset ja niihin käytettävät materiaalit olemme valinneet ympäristötekijät huomioiden. Pyrimme käyttämään ensisijaisesti jo olemassa olevia pakkauksia ja suurin osa tilauksista toimitetaankin jo kerran käytetyssä pahvipakkauksessa, jonka vastaanottaja voi edelleen kierrättää. Myös pakettien sisällä käyttämämme täyte, joskus myös muovinen, on meille toimitusten mukana tullutta materiaalia, jonka näin hyödynnämme uudelleen. Pyrimme myös pakkaamaan tuotteen mahdollisimman pieneen tilaan, välttääksemme ”ilman postittamista”.

Suosimme pakkauksissa pahvia, koska se on kevyt ja helposti kierrätettävä vaihtoehto. Oma, National Parks Finland -emaliastioiden lahjapakkauksemme on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, pienen perheyrityksen (Pakkauspojat) toimesta.

Perheyrityksenä meille on tärkeää myös sosiaalinen vastuullisuus, jossa painotamme yhteistyökumppaniemme kotimaisuutta ja vastuullista tapaa toimia. Haluamme tukea ja tehdä yhteistyötä pienyrittäjien kanssa aina kun se vain on mahdollista. Teemme yhteistyötä myös ulkomaisten yritysten kanssa, silloin kun tiettyä tuotetta ei vielä ole saatavilla kotimaiselta toimittajalta.

Olemme myös tehneet ympäristönäkökulman huomioiden henkilökohtaisia valintoja, jotka vaikuttavat sekä meidän omaan elämäämme että Vuoma Companyn toimintaan:

  • Asumme maalla, alun perin vuonna 1947 rakennetussa talossa, jota olemme kunnostaneet energiaystävällisemmäksi
  • Kasvatamme omalla maalla koko ajan kasvavan osan kuluttamastamme ravinnosta (marjat ja kasvikset) ja hyödynnämme runsaasti lähiluonnon antimia (sienet, marjat, kalat, riista)
  • Ajamme lataushybridillä, jolla voimme tehdä lähimatkat kauppaan ja postiin sähköisesti