Etsinnässä tyylikäs emalimuki

Retkeillessämme eri puolilla maailmaa, törmäsimme usein luontokohteiden omiin tyylikkäisiin emalimukeihin, joita toimme mukanamme itsellemme ja tutuille tuliaisiksi. Miksi vastaavia mukeja ei löytynyt Suomesta? Syntyi ajatus tehdä itse omat mukit suomalaisille kansallispuistoille. Pikkuhiljaa ajatus jalostui kokonaiseksi National Parks Finland -tuoteperheeksi.

Olemme suunnitelleet Vuoma Companyn emalisen tuotesarjan itse ja sen tuotannosta vastaa pitkät perinteet omaava suomalainen yritys Muurla Design. Emali ja emalointitekniikka ovat olleet käytössä jo satoja vuosia ja astiamme valmistetaan EU:ssa edelleen samanlaista tekniikkaa käyttäen.

Emaliastiat tulivat osaksi suomalaista arkea jo 1900-luvun alussa. Voimmekin hyvällä omalla tunnolla sanoa, että Vuoma Companyn emalimuki ja emalilautanen edustavat ajatonta arjen kauneutta. Uskallamme myös väittää, että kahvi maistuu ihan parhaalta emalimukista juotuna. Kotona, mökillä, metsässä, merellä – ihan missä vaan.

Emalin pinta on erittäin tiivis, siksi bakteerit tai allergeenit eivät imeydy siihen. Pinta on helppo pitää puhtaana ja se kestää hyvin puhdistus- ja hankausaineita. Emaliastia on myös ekologinen valinta. Se kestää ja kestää, mutta jos syystä tai toisesta päätät luopua astiastasi, on hyvä tietää että sekä emaloitu teräs että emalipinnoite ovat kierrätettävissä olevia materiaaleja.